Pilates

Pilates bij HEVO!

Pilates is een nieuwe trainingsmethode met als doel om het evenwicht tussen de verschillende spiergroepen te stabiliseren, waarbij de aandacht ligt op de spier-groepen rondom de wervelkolom (core) zoals buik, rug en bekkenbodemspieren.

Het is een trainingsvorm met een lage impact, maar met een groot potentieel voor kracht en strakheid. Mensen met iedere sportieve achtergrond, van de af-en-toe sporter tot de fanatieke trainers,  hebben voordeel van pilates. De bedoeling van deze training is het lichaam soepeler en krachtiger te maken door bewegingen gecontroleerd én geconcentreerd uit te voeren binnen je eigen mogelijkheden. Hierbij moet je denken aan soepelheid, co÷rdinatie, concentratie, cardio en spierkracht. Een bijkomend voordeel van pilates is dat er meerdere spiergroepen tegelijkertijd worden getraind. Het lichaam wordt in deze trainingen als geheel beschouwd en niet als afzonderlijke spiergroepen.

We gaan deze trainingen in seizoen 2016-2017 aanbieden op dinsdagochtend van 11.00 tot 12.00 uur in de spelzaal van sporthal Hoogerheyne onder leiding van Bianca Ruiterkamp.
 
Neem bij interesse contact op met het secretariaat of kom langs - 2 proeflessen zijn mogelijk zonder in te schrijven!