Ouder- en kindgym

Als vereniging willen we graag een breed aanbod aan lessen aanbieden. Het opstarten van een nieuwe groep Ouder- en kindgym heeft altijd onze interesse; leiding, materialen en de zaal zijn al voorhanden. We hebben alleen wel genoeg deelnemers nodig.
 
Wat is Ouder- en kindgym?
De naam zegt het eigenlijk al, lekker samen gymmen, met papa, mama, opa, oma of bijvoorbeeld de oppas.
Ouder- en kindgym is voor kinderen in de leeftijd van 1,5-4 jaar die lekker willen klimmen, klauteren, rennen, springen en zwaaien. Dit alles onder deskundige leiding en op een veilige manier.
 
Elke les beginnen we met het vrij spelen in de zaal, waarvoor gebruik gemaakt wordt van klein materiaal zoals hoepels, ballen, doeken of ballonnen. Daarna starten we de les officieel met een muziekje, waarbij en waarop we lekker bewegen om warm te worden. Uiteraard hebben we elke week weer leuke toestellen staan, waarop iedereen zich kan vermaken. Het einde van de les sluiten we elke keer weer af met een leuk muziekje.
 
Rol van de ouder tijdens de les.
De belangrijkste rol voor de meegekomen volwassene is het begeleiden en enthousiasmeren van uw (klein)zoon / (klein)dochter of oppaskind. Dit kan door middel van het vasthouden van een hand, het meedoen met het klimmen op een kast, of het springen op de tumblingbaan.
Elke week is de les opnieuw een mooi moment om samen lekker sportief bezig te zijn, dingen op gymgebied te leren en elkaar te enthousiasmeren. Daarbij is het leuk om via een sportieve manier in contact te komen met andere ouders/kinderen.

 
Lijkt het u leuk, bij interesse van 10 kinderen of meer, kunnen we de groep starten.