Springgroep bo/vo

Binnen onze vereniging zijn drie springgroepen actief. Een groep bestaat uit kinderen in de leeftijd van groep 4 t/m 7 van de basisschool. Een tweede groep is voor kinderen van groep 8 van de basisschool en een derde groep is voor deelnemers van 13 t/m 50 jaar en ouder.

Alle springers en springsters kunnen meedoen aan individuele wedstrijden en aan groepswedstrijden. Sommigen doen alleen mee aan verenigingswedstrijden en anderen doen daarnaast ook nog mee aan regiowedstrijden.

Springen kun je op heel veel verschillende manieren, met behulp van: plank en kast, minitrampoline, dubbele trampoline en airtrack, die ook wel tumblingbaan wordt genoemd. De voordelen van het laatste toestel zijn dat de opblaasbare tumblingbaan fijn veert en dat de landing zacht is. Het toestel is zowel geschikt voor kinderen die nog niet goed kunnen springen als voor gevorderden.

De jongste kinderen beginnen bijvoorbeeld met het leren van springen met gestrekte benen. Ongeveer een keer per jaar organiseren we binnen onze vereniging wedstrijden waaraan ze mee kunnen doen. Elk jaar zijn er In november regiogroepswedstrijden, het zgn. groepsspringen. In mei en juni volgen er individuele springwedstrijden in de regio.
 
 
Kijk op het Lesrooster om te zien waar en wanneer!