Acrogym

Als je het leuk vindt om met anderen samen te werken en zowel gymnastiek als acrobatiek je aanspreken, dan is acrogym zeker wat voor jou. De sport is zoals gezegd een combinatie van gymnastiek en acrobatiek, die met elkaar verbonden worden door choreografische onderdelen. Het leuke is dat je al snel aan acrogym kunt meedoen. Acrogym blijft geweldig om te doen, ook bijvoorbeeld voor turners en turnsters die eraan denken te stoppen met toestelturnen, of voor gymnasten die aan groepsspringen of jazzdans doen.
 
Acrogym kent verschillende vormen. Er wordt gesport in tweetallen. Voor dames zijn er ook drietallen. Bij de uitvoering gaat het er om een ideale mix te maken van acrobatische oefeningen, die met elkaar verbonden zijn op een mooie en soepele manier en door fraaie bewegingen. Alle oefeningen worden op muziek uitgevoerd. Tijdens die oefeningen worden er bijvoorbeeld menselijke piramides gemaakt, of er wordt door een lichtere sporter bij de partner(s) op de hand(en) gesteund, waarna de bovenpartner de lucht wordt ingegooid, bijvoorbeeld voor een salto.
 
Bij HEVO Heino is er een acro-selectie voor alle meiden die het beste uit zichzelf willen halen en aan wedstrijden mee willen doen. Wil je dat niet (meer)? Dan kun je ook acro-gymmen als recreant.
 
Enthousiast? Is acrogym ook iets voor jou? Kom dan ‘ns langs tijdens de trainingen. Op woensdag kun je alvast de basistechnieken leren. 
 
 
Kijk op het Lesrooster om te zien waar en wanneer!